willem alexander.jpg Certificaat_koninklijk.width-500.jpg

De 100 jarige is Koninklijk

Bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Fotobond, voluit de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (BNAFV), heeft de Koning besloten de Fotobond het recht toe te kennen om het Predicaat Koninklijk te dragen.

22 september 2022 was weer zo’n feestelijk hoogtepunt in dit jubileumjaar. Jaap Smit, de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, reikte de formele oorkonde uit waarin is vastgelegd dat de Fotobond voor een periode van 25 jaar het recht op het Predicaat Koninklijk mag voeren. De plechtigheid vond heel toepasselijk plaats in het Fotomuseum in Den Haag. Namens de Koninklijke Fotobond nam voorzitter Cora Sens de oorkonde in ontvangst. Daarna nam Tom Meerman de aanwezigen – vertegenwoordigers van vele geledingen in de Bond - mee in een verbale rondwandeling door de honderdjarige geschiedenis van de Fotobond.

De Fotobond, de BNAFV was al de oudste en grootste organisatie van fotografen in Nederland en kan daar nu dus het Predicaat Koninklijk aan toe voegen.
Een kroon op het werk van 100-jaar vrijetijdsfotografie in Nederland!


"Het voelt als de toekomst."

Fashionfotograaf Ian Hippolyte vertelt hoe zijn overstap naar de EOS R System-systeemcamera's van Canon zijn liefde voor fotografie weer aanwakkerde.

pro-story-behind-ian-hippolyte-portraits-1_31fd5ad840c546da99e5046872e812f9.jpg

Werken met de nieuwste technologie heeft zo zijn voordelen. Door de nieuwste innovaties nauwlettend te volgen, kun je creatieve manieren van werken ontdekken. Zo kun je je breder oriënteren en je technieken ontwikkelen. Met nieuwe apparatuur kun je sneller je doelen bereiken en het makkelijker maken om dingen te doen die voorheen ondenkbaar waren.

Ian Hippolyte, een fashionfotograaf uit Londen, probeert al zijn hele carrière om met de nieuwste technologie te werken. Als kind was hij altijd al op zoek naar de nieuwste producten om zijn allereerste video's te verbeteren. Zijn moderne insteek heeft hem geen windeieren gelegd, zoals blijkt uit zijn meer dan 80.000 YouTube-volgers.

De belangrijkste overstap die hij heeft gemaakt, is van Canon-spiegelreflexcamera's naar de EOS R System-systeemcamera's van Canon, maar hij geeft toe dat het makkelijker was dan hij dacht. "De stap van spiegelreflexcamera's naar systeemcamera's leek in eerste instantie een grote. Maar toen ik eenmaal met de systeemcamera aan de slag ging, bleek het allemaal wel mee te vallen", zegt Ian. "Het voelde allemaal heel vertrouwd. Ik werk al jaren met Canon, dus het was een logische keuze om ook een systeemcamera van Canon te gebruiken. De overgang verliep echt moeiteloos."

Ian werkte voorheen met de Canon EOS 5D Mark IV in combinatie met een Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM-objectief, maar zijn recente ervaring met de Canon EOS R5 en de Canon RF 28-70mm F2L USM maakte dermate veel indruk dat hij definitief overstapte op systeemcamera's.

"Het voelt als de toekomst. Het voelt nieuw", zegt hij. "De body is compacter, dus hij voelt minder log om vast te houden. Maar dan is er ook nog de beeldkwaliteit. Ik wist dat die geweldig zou zijn en dat de kleuren rijk, levendig en levensecht zouden zijn."


pro-fashion-photography-lighting-tips-1-1x1_bd19fb6282184193a33dda4027589b68.jpg

Fashion en flitsen: vijf tips voor dramatische beelden

High-fashionfotograaf Ian Hippolyte laat zien hoe je met belichting drama en diepte aan je foto's kunt toevoegen.

26286_canon_neverbreaktheflow_endframe1x1_22af4da804ab47fd889381d7b32860ae.jpg

Jij staat centraal. Voor jou.

Het bekroonde EOS R System biedt een zeer intuïtieve benadering van fotografie en video, die naadloos met je samenwerkt zodat jij je kunt blijven concentreren op je onderwerp en je vakgebied.

pro-story-behind-ian-hippolyte-portraits-3_6f142f279c1a42cea04b44479c263ad8.jpg

Of je onderwerp er nu heel sterk of kwetsbaar uitziet, het heeft iets moois als je een bepaalde kant van iemand kunt laten zien." Gefotografeerd met een Canon EOS R5 en een Canon RF 28-70mm F2L USM-objectief, ingesteld op 59 mm, 1/200 sec, f/5.6 en ISO320. © Ian Hippolyte

Mogelijk gemaakt door de Fotobond